STELLA'S ROOM

Location: Sørum, Hedmark
Built: 2016

An added room and a new entrance to the barn building at Sørum farm at Stange, Norway.

The farm as it stands today is the result of a series of architectural interventions by architect Are Vesterlid. The result is a rich architectural collage of historic timber tradition and original contemporary work. Stella’s room is an addition to this context, executed some years after Vesterlid’s passing.

The rooms are built in the un-insulated part of the barn, partly behind an existing barn door. A free standing glass wall on the inside of the existing timber structure constitutes the room’s outer wall, exposing the beautiful order of the old posts and beams. When the large barn door is closed light is brought into the room through a sculptural skylight.